21-08-09

Eerste IRL comming out

Dit was mijn eerste confrontatie. Nu kan ik niet meer terug. Mijn eerste IRL coming-out. Goh, het is allemaal zo snel gegaan.

Ongeveer een half jaar heeft het geduurd. Ik leerde een jongen kennen (edit: Aaron), niet meer zo oppervlakking, maar ik leerde hem dieper kennen. Een eerste jongen, waarbij ik de mogelijkheid had om gevoelens te ontrafelen. En ik dacht nog dat ik de enigste was... We groeiden naar elkaar. We werden steeds betere vrienden. En stilaan kreeg ik het gevoel hoe meer ik bij hem kwam, hoe beter. Een twee-drie maanden geleden ontdekte ik dat ik verliefd was. Een gevoel van euforie kwam terug. Eindelijk was ik terug verliefd. Ik was verliefd! Ik had helemaal niet het besef in het begin dat het een jongen was. Heel raar eigenlijk. Ik besefte in het begin niet dat ik holebi was. Ik was verliefd op een jongen, maar het besef dat ik eventueel homo kon zijn, heeft toch enkele dagen geduurd. Raar, maar waar. Uitneindelijk had ik het door. Toen ik weer een homo werd genoemd door 'stoere' mensen uit onze klas. had ik het ineens door. Ik kon wel eens homo zijn. Meteen ging ik informatie opzoeken. Het gevoel van afgunst kwam later. Eerst zocht ik veel info, ik kwal oa op skynetblogs tercht en two-worlds, blog van Tim, ... boden me veel steun. Maar dan kwam het. Het gevoel van walging. Toen besloot ik iemand van de holebi-blogs te contacteren. De persoon was Icarus en die heeft me veel geholpen. Veel gepiekerd in bed, maar op een maand tijd had ik zowel door dat ik homo was, als het gevoel van extreme walging kijt geraakt. Ik vind het nog altijd raar, maar het is veel minder. Daarna nor meer info en steeds meer contacteerde ik holebis. Uiteindelijk heb ik er maar met 2 echte gesprekken gehad. Icarus en Enigma. Deze hielpen me steeds meer en gaven me toch iets speciaals mee, iets wat ik nooit heb gehad. Ik heb het nog niet, maar door hun is het er toch al een beetje. Zelfvertrouwen. Uiteindelijk wist ik het, maar wachte een tweetal weken. Waarom? Geen idee. Maar in deze twee weken viel het me op, ik keek steeds meer naar de jongens. Uiteindelijk maakte ik plannen om het aan mijn beste vriendin te vertellen. En ja, maandag bereidde ik haar al voor en vandaag deed ik het. Ja, ik heb het verteld. Ik heb het over mijn mond kunnen krijgen. Maar niet zonder moeite ...

Het gesprek was eigenlijk gepland. We hadden afgesproken dat we eens gingen bijpraten. Anders is het moeilijk om met haar te praten, ze zit vaak bij haar lief en als ze er niet bij is, dan is er altijd wel iemand bij mij. Dus ja, het is moeilijk om een openhartig gesprek te houden met haar. Daarom dus het gepland zijn van het gesprek. 

We gingen zitten, maar ik wist totaal niet hoe ik moest beginnen, Gelukkig liet ze me de tijd om het zelf te zeggen. Maar na 5minuten stilte,besloot ik de bal naar de andere kant te slaan. Ik vroeg wat ze dacht dat het was. En al rap kwam de vraag. "Ben je gay?" Ik weet hoe die ja eruit kwam, maar ze kwam eruit. Die ja moet echt verschikkelijk hebben geklonken.

Direct stelde ze me gerust. Ze heeft een stuk of 3-4 keer gezegd. "Ik vind het niet erg, je blijft dezelfde presoon eh." Ze zag duidelijk dat ik het moeilijk had. Ik vertelde echter nog niet wie, maar dat komt nog wel. Ook heb ik haar verteld over de komende vrijdag, waar ik een gesprekje ga houden met een coordinator van een jongeren holebi vereniging. en op raad van enigma liet ik weten waar ik naartoe ging en dat ik haar iets ging laten weten, zodat als het zou mislopen, toch iemand wist waar ik was. Niet dat ik er zoveel schrik voor heb, het is een coordinator ... Maar ja, je weet natuurlijk nooit!

Het is toch een grote opluchting. De enige persoon die ik het nu nog durf vertellen is mijn vader. Van de rest heb ik schrik voor slechte reacties. Niet zomaar wat schrik, echt doodangst. Ik zie het zo al voor mij hoe de rest gaat reageren. De stoere jongens gaan er gewoon mee lachen, als ze al niet beginnen met pesten. Mijn vriendinnen gaan gewoon zo verbaasd zijn dat ze niet weten wat ze moeten doen en mij zoveel mogelijk ontwijken. Mijn moeder gaat compleet flippen. En er zal direct veel geroddeld worden. Maar zorgen voor later zker?

voor roddels ben ik op dit moment helemaal niet klaar. Ik ben er niet sterk genoeg voor. Ik sta er niet sterk genoeg voor in mijn schoenen. Hoewel ik wel weet dat ik altijd op 1 iemand kan terugvallen. Wat me echt goed doet.

(Oorspronkelijk bericht 10-01-2007)

17:01 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.