21-08-09

De voorbereiding

Ik heb geprobeerd aan het einde van deze dag mijn beste vriendin klaar te stomen voor het gesprek waar ik haar zal zeggen dat ik een holebi ben. Ja mijjn eerste coming out.

Ze is echt een goede vriendin, ik vertel zowat alles aan haar en zij aan mij. Ik kan zowel lachen met haar als eens een goed openhartig gesprekje houden. Ja, een goede vriendin.

Ik denk dat ze het wel zal goed vinden. Waarom? Drie redenen. Ze kent me erg goed, het zou me niet verbazen als ze het al wist. Ten tweede aanvaard ze me zoals ik ben. En ten laatste, ze heeft een homo als broer. En ja, ik hect meer belang aan de derde als de tweede. Waarom? ik weet het niet. Een soort van aanklapingspunt zeker? Iets waaraan je jouw kan vasthouden. Ze heeft haar broer naar mijn weten toch niets misdaan, dus zal ze het (hopelijk) toch niet bij mij doen? Ze zal volgens mij hoogstens verschoten zijn...

Maar het gaat hier wel over een holebi. Over iemand die 'anders' is... Met die zaken weet je natuurlijk nooit! Normaal is en aanhangpunt van een samenleving. Wie niet normaal is, word ook niet geaccepteerd. Dus je weet nooit. Nee, met niet normaal ik niet een wat raar karakter. Ik heb het over buitenlanders, holebi's, armen, ...

Ik heb er wel voor gezorgd dat ze weet dat er iets erg belangrijk is. Dit zorgt ervoor dat ik direct voor de leeuwen word gegooid. Ik kan nu niet met iets onnozel af komen of erger zelfs zonder probleem. Ik moet iets belangrijk zeggen. Oftewel zeg ik dat ik holebi ben, oftewel ga ik ook iets belangrijks tegen morgen moeten verzinnen.

Kom op, het zal lukken en je zal het ooit moeten doen, nu is de gelegenheid er. Het zal moeten. Nu of nooit? En ja, die laatste vraag is alleen maar om moed in te spreken, want ik weet dat ik sowieso nog kansen ga krijgen. Gelukkige kan ik zeggen: "ik ben homo", want iemand van deze blogs zei dat hij gewoon die woorden niet kon uitspreken, zelf niet als hij zeker wist dat niemand hem kon horen. Ja, in het begin was het ook moeilijk, maar na 3 keer proberen kon ik het zelfverzekerd zeggen.

Als ik morgen dood ben, zul je het wel merken zeker?

(oorspronkelijk bericht 08-01-2007)

16:00 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.