21-08-09

Bang

Ik ben bang. Bang van school. Morgen moet ik terug naar school.

Ik heb nog altijd schuldgevoelens tegenover de titularis, waar ik echt iets tegen heb gezegd dat ik niet had moeten zeggen. Ze zat bijna te wenen... Ik heb me verontschuldigd maar toch... Ik ben bang om de leerlingen terug onder ogen te komen. Vooral bang dat ze erop gaan terugkomen en me gaan verwijten dat ik het gezegd heb, het me terug in mijn gezicht gaan wrijven.

Maar het is ook niet alleen daarom. Het was zo de laaste dag op een blad bij iedere persoon iets te schrijven, een wens of eigenschap. Positieve meningen was de bedoeling eigenlijk. Bij mij kwam het woord irritant regelmatig voor. Ik wil populair zijn, die drang blijft erin zitten. Ik probeer het weg te stoppen, het is een slechte eigenschap. Ik zal proberen mijn irritante kantje weg te krijgen. Je zal een andere persoon te zien krijgen. Nuja, mijn echte persoonlijkheid zal hetzelfde blijven, maar de manier van gedragen zal ik veranderen. Ik zal dan maar serieuzer worden. Als ze dat toch zo graag willen.

Waarom kan niemand gewoon een complimentje geven? Waarom moet er ook altijd een negatieve eigenschap worden bijgezet? En als je niets positiefs weet over die persoon, laat het dan gewoon leeg. En als ze iets positiefs weten, dan moeten ze er iets negatiefs bijzetten. Net alsof ze niet durven om alleen iets positiefs te zeggen?

Ik ben niet de enige die dat vind. Ik heb het ook al op andere blogs gelezen. Laten we er dus gewoon samen allemaal iets aan doen en zoveel mogelijk gewoon complimentjes geven, want dat verdienen de meeste mensen wel, wat ze ook al in het verleden gedaan hebben.

Ach ja, mijn schuldgevoel blijft knagen. Het geraakt maar niet weg ...

(oorspronkelijk bericht 07-01-2007)

00:36 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.